dissabte, 4 d’agost del 2018

L'entrevista al veí: Xavier Figuerola

Avui tenim a l'entrevista al veí un tarragoní, un trabucaire i un casteller com és Xavier Figuerola. De la ciutat de sempre i amb la filosofia de "tota la vida" ah acceptat respondre les preguntes que pretenen servir per treure conclusions.

1. Com veus Tarragona?

 Tarragona, la ciutat de les promeses inacabades, edificis municipals desaprofitats i en perill d’ensorrament, barris abandonats i festes i activitats només enfocades al turisme i que ja no interesen al públic tarragoní; fins a quan, senyor Pep Félix?


2. Quines millores creus que hauria d'haver-hi a la Ciutat?


En la meva opinió sería important que per part de l’ajuntament hi hagués més inversió no només en la recuperació d’edificis històrics (Banc d’Espanya, el local dels Xiquets de Tarragona,...) sinó també en la finalització de projectes innovadors, com per exemple el parking Jaume I, on l’unic inteligent va ser qui va aprovar la factura a càrrec de l’ajuntament en fons públics que no tornaran.

3. Què t'agrada de Tarragona?


Els dos punts forts de Tarragona, segons el meu criteri son la cultura i el patrimoni. En primer lloc, com a casteller dels Xiquets de Tarragona participo activament en la part cultural de la ciutat (festes majors de Santa Tecla, Sant Jordi, Sant Joan...) i des d’allà veig i considero que no es destinen prous fonts per fomentar la cultura Tarragonina. Per l’altra part i com ja he dit anteriorment l’altre punt fort que té la ciutat, com és el patrimoni, s’està veient degradat per la manca de manteniment en la major part d’edificis i barris de la ciutat.

4. Si demà de sobte fossis alcalde, què és el primer que faries?


Sense el vot del poble no hi ha alcalde, sería important per mi que el poble pogues donar la seva opinió sobre les necessitats de Tarragona i així poder actuar després en consecuencia. La decisió de l'alcalde i de la seva corporació municipal ha d’anar dirigida en l’objectiu d’ajudar al poble i no en el seu propi benefici.

5. Com t'imagines Tarragona l'any 2040?


M’imagino una ciutat apagada, on només primaria el monopoli de les empreses dirigides al turisme i no a millorar la qualitat de vida económica, cultural i social dels tarragonins i tarragonines; en definitiva, una ciutat de la que no em sentiria orgullós.

6. Com valores les Festes Culturals i Tradicionals de la Ciutat? Tens alguna proposta per millorar-les?


Des de les diferents entitats que conec i sóc partícep, tinc la oportunitat de gaudir plenament de les festes tradicionals i culturals de la ciutat; tot i això, considero que any rere any totes les entitats de la ciutat han patit una baixada considerable de membres per diferents motius, i es que l’ajuntament podría promocionar la participació a les festes mitjançant comunicats o diferents mètodes. També crec que l’ajuntament es penja massa a la hora de montar activitats pròpies, sempre acaba recurrint a les entitats per que montin per ells activitats per el programa de festes. Crec que la secció de cultura de l’ajuntament tindria que preguntar a la gent que es el que falta a la ciutat.

Gràcies per respondre les preguntes

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada