dijous, 30 d’agost del 2018

L'entrevista al veí: Lluís Milián

Avui l'entrevista al veí va dirigida a Lluís Milián. Tarragoní dels de sempre i fins fa ben poc fotògraf del Diari de Tarragona (Si us fixeu amb qualsevol diari dels últims anys gairebé sortia al peu de la foto). Moltes gràcies per la visió Lluís!

1. Com veus Tarragona?


Bé. Però en els últims anys, l'he vist perdre aquella vitalitat que atresorava. També és veritat, que quan faltes uns dies fora d'ella la trobes a faltar. Sobretot la mar.


2. Què t'agrada de la ciutat?

La zona de la Rambla Nova i el seu Balcó del Mediterrani, així com la Catedral i el seu entorn.

3. Si fóssis alcalde què és el primer que faries?

Netejar més fons la mateixa. Darrerament la trobo lleugerament bruta. Encara que també és veritat que som els propis tarragonins els principals culpables d'aquesta deixadesa. I un punt que posaria enfáses és en la seguretat de persones i conductors, sobretot motociclistes. Les temibles ratlles blanques de l'asfalt. Super relliscoses amb l'aigua i altres agents. Pintaria les mateixes amb pintura antilliscant.

4.  Quin creus que és el principal problema de la ciutat i com penses que s'hauria d'arreglar?


Incivisme. I com solucionar-ho, amb civisme. Però això cal implartarlo a la casa i el col·legi. Jo sóc d'aquestes persones que crido a la porta, i que dic bon dia, o bona tarda. Avui dia això està mal vist. Al contrari això és civisme.


5.Com veus la progresió de la ciutat des de que vas començar a treballar al Diari de Tarragona fins a l'actualitat?


Ha anat per millor és veritat. Però abans recordo que hi havia més activitat sobretot en els barris, associacions de veïns i altres, avui dia costa molt treure a la gent, per a temes que tingui a veure més amb el dia a dia de la ciutat o els barris.


6. Sent fotògraf, creus que els paisatges de Tarragona ajuden per a les teves imatges? Com penses que entre tots els podriem millorar i cuidar? 


Tarragona igual que moltes ciutats de la Mediterrània compta amb una llum ideal per a la fotografia. La Part alta, les seves ombres, la Rambla, platges, monuments romans, monument al Castells. Tota ella està en principi bé, però com deia anteriorment ens falta civisme.

7. Quin és el teu millor record com a fotògraf a la ciutat? 

Molts, no sabria dir-te un de sol. Un que em ve ara mateix, és l'ascens del Nàstic al 2004. Tot Tarragona es va bolcar amb l'equip. I veure la rambla Nova o la plaça de la Font plena de gent i il·lusionada. Va ser una sort ser testimoni gràfic d'aquells moments


Gràcies per respondre les preguntes!





1 comentari: