divendres, 24 d’agost del 2018

L'entrevista al veí: Antoni Figuerola

Comença la segona tanda de l'entrevista al veí. Avui, després d'uns 20 dies de desancans envers el tema, torna una segona tongada on durant els propers tres dies sortiran 3 veíns i veïnes. De la primera tongada tinc pendent publicar la llista de problemàtiques que van anar sortint, que ara amb la gent de la segona part, és completarà de valent.

Bé, comencem. Avui l'entrevista va dirigida a Antoni Figuerola. De Tarragona de tota la vida té molt a dir, ja que aquesta experiència li serveix per fer unes respostes completes:





1. Com veus a Tarragona?


Veig una Tarragona que poc a poc va degenerant en diversos sentits quan té un potencial increïble i que el pacte de govern actual no ha sabut explotar. Una ciutat amb bastantes mancances.





2. Quines millores creus que hauria d'haver-hi a la Ciutat?


La principal millora hauria de ser la neteja dels carrers, manteniment dels monuments. No pot ser que una ciutat com la nostra tingui un nivell de deixadesa en aquest sentit, tant al centre com els barris. No vol dir que tot sigui culpa de l’Ajuntament ja que els ciutadans també ens hauríem de conscienciar i des de petits ensenyar els valors de mantenir els espais nets i cuidats.
També hauria de millorar el sistema de relació i tenir més en compte les demandes i opinions de les associacions veïnals, agents socials, ...

S’hauria de millorar la promoció turística de la ciutat ja que som Patrimoni de la Humanitat i no veig que es facin accions per tal de que la gent vingui a conèixer aquest patrimoni. Com exemple el tenim que molts visitants quan venen queden meravellats de la riquesa cultural de la nostra ciutat. Hauríem de poder captar aquest turisme per tal de potenciar les pernoctacions a la ciutat i que tant els comerços com els hotels, bars, restaurants, petits comerços podessin participar d’aquesta situació..
Potenciar la obertura de empreses amb capital econòmic i humà tarragoní en tots els àmbits.
Ajudar a esports més minoritaris, esports de base i per discapacitats a poder desenvolupar les seves activitats, no tot és futbol.





3. Què t'agrada de Tarragona. Quina essència li veus?


Com a tarragoní m’agrada tot de la nostra estimada ciutat. Sobre tot la Part Alta, el Serrallo, les platges, els monuments,...
Es una ciutat amb una característica molt peculiar ja que els seus habitants estimem la ciutat però tot ho critiquem, no sempre constructivament que hauria de ser així sempre, i el de fora quasi sempre es millor. Ens manca creure'ns que som una gran ciutat amb un gran futur i gran potencial en tots els àmbits.


4. Si demà de sobte fossis alcalde, què és el primer que faries?
El primer que faria seria fer un inventari de totes les coses urgents a arreglar i a millorar de la ciutat i els barris. A més de poder parlar amb les forces d’esquerres i fer un front comú per millorar els serveis socials, econòmics, culturals, ensenyament, sanitat, ...





5. Com t'imagines Tarragona l'any 2030?
Una ciutat més moderna i que millori la qualitat de vida dels seus habitants amb espais verds i menys contaminació




6. "Cosa que no canviarà mai"?


Mentre no es potencií des de petits i consciencií als grans el respecte pels espais públics, la neteja dels carrers, el mobiliari, el patrimoni ...


7. Des de la teva visió, sent veí de la ciutat des de fa molt de temps, què trobes a faltar d'èpoques anteriors?
Tenir en compte que la població te una esperança de vida major i no s’ha pensat en que fer amb les persones grans. Construir més residencies publiques, centres de dia, ajudes ...


 
8. T’imaginaves Tarragona tal i com està ara al 2018, fa 30 anys?


No, de fet esperava una ciutat més oberta al mar i enriquida culturalment amb més participació dels ciutadans en qüestions importants de ciutat i més reconeguda internacionalment. 

Moltes gràcies Antoni per les respostes!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada