dimarts, 31 de juliol del 2018

L'entrevista al veí: Andrei Baltaretu

Avui respon a les preguntes de la entrevista al veí Andrei Baltaretu. Estudiant de Dret i de Teologia Ortodoxa he aprofitat per preguntar sobre una temàtica que viu ell des de ben jove com és la gestió de l'Ajuntament en l'ámbit comentat. Andrei també és resident dels Barris de Ponent així que aquesta entrevista donava per tocar moltes temàtiques. A més, és nascut a Romania i té molt de contacte amb la seva terra. Tot aquest conjunt de característiques marca el perfil de l'última entrevista al veí del Mes de Juliol. 

1. Com veus a Tarragona?

La veig com una ciutat plena des del punt de vista turístic ja que te molta riquesa cultural i història. 

2. Quines millores creus que hauria d'haver-hi a la Ciutat?

Penso que s'hauria de cuidar mes el casc antic i tambe fluïditzar més el tràfic en zones com entre l'escola de Dominiques i Carmelites o Sant Pau Apòstol que es un horror passar per allà pel matí o tarda. I també és important que hi hagi menys contaminació.

3. Què t'agrada de Tarragona?

M'agrada el clima, la seva història i la gent en general.

4. Si demà de sobte fossis alcalde, què és el primer que faries?

Mes neteja. I a part del programa del govern per l'ajuda de compra de cotxes electrics tambe introduïria un ajut econòmic municipal per tots els residents de la ciutat que volen adquirir un vehicle electric. 

5. Com t'imagines Tarragona l'any 2040?

Politicament mes o menys igual que ara. Segurament canvis.  Veurem sobretot aquest canvi pel fet que la tecnologia avança molt ràpid, això permetrà que la ciutat també canvïi. 

6. "Cosa que no canviarà mai"?

Els monuments historics. 

7. Des de la teva visió religiosa i teològica com creus que la ciutat gestiona aquest ámbit?

Bastant bé, a Tarragona tenim un dels arquebisbats més antics i importants de tota Espanya. Però a més, s'hauria de fomentar el pluralisme religios i arribar a una igualtat entre les diferents tendències religioses. Per exemple, cedir terrenys municipals a les entitats religioses per a construïr temples o llocs de culte segons les seves tradicions litútgiques. 

8. Com a Romanès, Tarragona et recorda alguna ciutat del teu país?

Em recorda a Constanta (d'on sóc jo) pel seu port. 

Gràcies Andrei per respondre a les preguntes i molta sort en el teu camí. 

1 comentari: