dijous, 12 de juliol del 2018

Catalonia is not CiU (Ni PDeCat, ni JxCat, ni DiL, etc etc)

Ahir veia publicacions de l'aniversari del PDeCAT. 2 Dos anys feien. Personalment crec que no fa dos anys del naixement de res sinó que fa un parell d'anys del traspàs de sigles. Perquè no ha mort res, ni ha nascut res, simplement hi han canviat. I no ho han fet per progresarsinò simplement ho han fet per seguir fent el mateix que feien fins aleshores: Jugar amb Catalunya, riure's dels catalans i burlar-se sistemàticament dels ciutadans del territori mentre oculten la seva corrupció i la seva incapacitat de fer política.

L'altre dia pel Twitter una diputada al Congrés del grup de CDC em va dir que ella mai havia sigut del partit, que només havia estat del PDeCAT. I aquí ve un exemple de com alguns fan política i com molts es fabriquen la realitat per tenir més o menys cadires. La companya, joves i en principi renovadora havia format part d'una candidatura de CiU afegint allò que van inventar per les generals de "Democràcia i Llibertat" més a la llista de CDC al congrés. Això sí, per dissimular no sé què o per dir pel Twitter que no havia sigut mai de CDC va voler anar d'independent. Això sí, vota tot igual que el seu grup... Segurament ja sabia que les sigles de la burgesia catalana anaven a desaparèixer i utilitzant una mica d'estratègia devien pensar que millor era esperar i ja posar-se dins del nou nom. Això no ho sé, potser m'equivoco i segurament m'ho negarien però en política no crec massa en les casualitats i menys venint d'aquesta gent.

I penso, si fan tants "arreglos" i manipulacions per evitar anar amb nom d'unes sigles què faran quan estiguin en un govern? Què faran quan no quadrin les xifres? Què faran quan tinguin un Corrupte? Què faran quan tinguin alguna cosa a veure amb un nou cas Palau? Doncs es canviaran el nom. I així fent un cicle que no sembla que acabarà mai.

Amb aquest post pretenc fer un incís als twits i a les felicitacions que he anat veient al PDeCat. Perquè com dic al principi no ha nascut res i ha traspassat tot. Sinó penseu una cosa i us podeu exemplificar amb els nostres pobles i ciutats. Podeu pensar amb la vostra comarca. Jo em basaré amb Tarragona. Sabeu qui és 99% probable que es presenti a les pròximes eleccions Municipals per PDeCAT? El fill de l'exalcalde de CiU de cognom Nadal. No dic que sigui mala persona, evidentment aquí el que miro és la política que fa cada un. Però que no em vagin amb el mantra que CIU i PDeCAT són coses diferents perquè no canvien ni el color i aquí a Tarragona tampoc el cognom.

Acabo amb la necessitat de deixar de ser tan polítics com l'estratègia que sembla que fan tant aquests de la dreta convergent. Hauríem de deixar allò de només pensar amb la cadira i començar a tenir al cap que sí que podem canviar les coses. Deixar la "carquitat" dels noms i veure qui és el nostre enemic polític real. Perquè sí, el PP i C's fan por però els de CiU-CDC-PDeCAT-JXCAT-DIL són igual de perillosos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada