dijous, 27 de desembre del 2018

Atur juvenil a Tarragona

Avui entro cap a unes dades que són esgarrifoses i que a la vegada són molt importants pel futur de la zona on vivim. Avui parlaré de l'atur juvenil a Tarragona, una problemàtica molt més gran a la importància que li donen i que al final, amb tants debats de bastida ningú fa res.

Bè, si tenim present que la taxa d'atur general és del 12,48 a Tarrragona és una burrada no? I si veiem que el 18,94 és d'atur juvenil(16-24 anys)? Doncs encara més.

Tenim Diputacions, Consells Comarcals, Alcaldes... Però ningú, entre tanta institució dona una solució ÚTIL a una temàtica tan complicada com aquesta. A me´s s'ha de destacar com al final gran quantiat de joves acaben agafant feienes completament precàries a causa que necesiten un ingrés per pagar-se els estudis.

A partir d'aquí s'ha de dir que sembla que algunes formacions polítiques que a un a priori haurien d'estar als carrers estan als despatxos fent gestions de veure si vaig el 4 o el 3 a la llista. Algunes formacions, que diuen vel·lar per la juventud casi està inactiva en aquest aspecte de la societat i estan més pendents del joc de trons particular que s'ha instaurat en algunes bandes. I això és una mala pràctica.I ja no només això, d'altres sota el lema de trencar un règim que mai trencaran es dediquen a tallar carreteres i fer pintades, fets que mai donaran solucions amb un dels problemes més reals de les persones joves com és l'atur juvenil.

Bé, les males pràctiques d'alguns no han de ser obstacles. La xorrada del joc de trons o de la bandera gegant és simplement una pèrdua de temps per al que en realitat ens hem d'ocupar. Hem de buscar solucions i a més aquestes han de ser trencadores i posssibles perquè sinò no té cap sentit. Hem de buscar lo nou i em de fer-ho de forma útil per un davant de tot. Per exemple una bona mesura seria buscar guanys de les institucions inútils per posar-ho en un bote común i ajudar a guanyar quartos per donar llocs de treball. Una altra solució seria parar els treballs precaris i substituir-los per unes feines ideals. Bé, són idees, però així una mica a bote pronto.

Acabo donant gràcies al company Jaume Gonzàlez per comunicar-me la seva preocupació per un tema que ens afecta a tots i totes i que sembla perdut d'importància.

Deixo el gràfic del Programa Mercuri:

Taxa d'atur registrat (Novembre 2018) 12,45%
Homes 10,49%
Dones 14,50%
De 16 a 24 anys 18,94%
De 25 a 34 anys 11,33%
De 35 a 44 anys 10,15%
>44 anys 13,48%

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada