dilluns, 5 de febrer del 2018

I si canviem Venezuela per Estats Units?

Sí!

Per què no ens deixem de parlar de Venezuela, el que no volen, i comenem a parlar del que volen ser?
Sería molt interessant.

Volria que a més de fer el "mongui" quan ens parlin del país llatinoamericà, doncs els hi responguèssim que amb el model que volen ells, i a més de forma veritable, (No com allò que ens diuen que volem fer una Espanya com Venezuela, etc etc i no es cert) porta a més mort, a més desgràcia i a més patiment per a la gent humil.

Als Estats Units, la sanitat es privada. Què significa això? Doncs que als Estats Units, si no tens diners, no t'atenen com cal a un Hospital. I això porta que si t'ingresen, i no pagues, acabes amb la bata al carrer. A part de que si tens una malaltia complicada, i has de comprar medicines, potser et costen moltíssim i no la pots pagar i acabes molt malament, si pots sobreviure. Sí, es una mica fotut, la veritat. I això se li diu CAPITALISME i model d'Estats Units. Estic segur que si diem això, a molts se'ls hi treuen les ganes.

O si parlem de les Universitats? Aquí ens queixem de que valen 1500 euros. Allí costen 10.000, 12.000, 15.000, 20.000, seguim? Estic segur que a molts se'ls hi treuen les ganes de ser capitalista.

També podem parlar del lliure acomiadament, que al somni americà ens porta amb lletra petita. Sí, aquell que ens fot molts cops i que normalment deixa sense recursos a moltes persones, fins i tot sense casa i avegades a la pobresa. Ho sento, pero el somni americà es això, un simple somni, que si ens descuidem i dormim massa ens destrossarà.

Acabo amb el tema de la bombolla immobiliària i els bancs. Aquells que enganyaven a tothom i que van deixar a molta gent al carrer amb hipotèques impagables que molts cambrers encorbatats feien pagar a la gent de la massa.

Estic una mica fart ja que ens parlin del somni americà, del model d'Estats Units i de la bonança del Capitalisme. Penso que si quan ens parlen de Venezuela podríem dir algo així com:

No m'agrada la corrupció de Venezuela, no haurà un Madurisme a Venezuela, pero vosaltres que si reconeixeu que us agrada Estats Units recolzeu tot això que nomeno aquí dalt. I potser així, callen.

La Sexta va pujar una notícia on una pacient va ser abandonada per personal mèdic a la matinada a una parada d'autobús. Un horror. Això no pot `passar al nostre país. De fet, no pot passar en cap...


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada