divendres, 6 d’abril del 2018

Un exemple des de Baltimore

Fa temps que segueixo un Green d'Estats Units, més clarament de Baltimore i es diu Joshua Harris.
Aquest, l'any 2016, a un país bipartidista i a una ciutat de clara dominació Demòcrata va treure quasi un 10% del vot a les eleccions d'alcalde de l'any esmentat.

Molt meritori ja que el país del Nord d'Amèrica els tercers partits moltes vegades no passen del 2 o 3 per cent de vot i aquest es concentra sobretot entre els dos grans. I la situació de Baltimore era més peculiar. Fa uns 150 anys que mai ningú li ha combatit l'alcaldia al Partit Demòcrata.

Així que aquest 10 per cent que pot semblar poc, és molt, i és un mèrit que no l'hem de descuidar al moment que nosaltres engeguem una campanya. Aquí el multipartidisme està més posat a l'ordre del día, pero a la ciutat de Tarragona ens costa molt arribar a la xifra de que va conseguir Joshua Harris.

De fet, mirant dades, la millor participació de les esquerres, va ser l'anny 1979 amb el 21% del PSUC. Però després mai s'ha superat el número 10. Quan vam estar més aprop, al 2003, ICV amb la Plataforma i amb Entesa. Pero no va ser així.

En fi, ara no es que estiguem en el millor moment de la democràcia i crec que agafar un exemple d'un país en el que es tan diferent progresar políticament si ets de fora del sistema marcat, és molt important.

Pel que he anat llegint, aquest noi de 30 anys va començar a fer una campanya al costat de les persones. Proper a la gent. Va començar a picar pedra, a anar porta a porta i parlar un a un amb els veïns. Penseu que els Greens mai s'havien presentat a la ciutat, i tot d'una entren de forma tan bestial.

Un exemple a seguir molt necessari per saber com lluitar a casa nostra i que també ha d'estar present a les nostres lluites. Ara en un any tenim Municipals a Tarragona i crec que l'esquerra popular ecologista ha de tenir un paper important. Crec que podem entre tots treure un resultat que ajudi a les classes populars a lluitar des del Municipi. Aquí, l'exemple d'en Harris ha de servir per aprendre de situacions així i començar a fer possible la nostra victòria com a gent de la massa. Crec que hem de tenir present la campanya d'allí. Ja que la feina ben feta, sempre dona fruits.

Deixo el link de la campanya:
https://www.harrisforbaltimore.com/

Unes paraules de l'inici de la campanya:

"I believe that we should all have the opportunity to provide our children with a decent education. I believe that all workers deserve an opportunity to earn a decent wage and provide for their families. I know that the chances of that happening are more likely if we unite to fight for those opportunities.” 

("Crec que tots hauríem de tenir l'oportunitat de proporcionar una educació decent als nostres fills. Crec que tots els treballadors es mereixen l'oportunitat de guanyar un salari digne i proporcionar-los a les famílies. Sé que les possibilitats d'això són més probables si ens unim a lluitar per aquestes oportunitats ").

Segons he pogut veure, Joshua Harris te pensat tornar-hi a les properes. Tot el suport i estem pendents del progrés! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada