dilluns, 28 de març del 2016

SCOTLAND & SNP

El dia 5 de Maig hi ha eleccions a Escòcia, i SNP surt com a gran favorita, amb opcions d'arribar a la Majoria asoluta, i alguns sondeigs al 55% dels vots.

Recapitulem una mica les formacions del país:

 SNP "Scottish National Paty" - Partit Nacionalista Escocès, és una formació Socialdemòcrata que busca l'idependència d'Escòcia. A les eleccions Generals, va arrassar a Escòcia, obtenint 50% dels vots i gunyant a tots els districtes menys a un. Nicola Sturgeon és la candidata a la presidència.

LAB "Labour" - Els Laboristes tradicionals anglesos, ja an rebre una bona patacada a les Generals i podrien rebre un altra en aquestes. Kezia Dugdale n'és la candidata.

CON "Conservative" - L'ala dreta tradicional del Regne Unit. Al 2015 van obtenir majoria absoluta, i pot guanyar una mica de protagonisme gràcies a que puja a tot el país, i que estan els nacionalistes tan amunt. Ruth Davidson és la líder

LibDems "Liberal Democrats" - Un partit en plena caiguda lliure que segurament seguirà el camí. Willie Rennie al capdavant.

Green . Són tal com diu el nom els verds d'Ecòcia. Tenen com objectiu mantenir, i si poden pujar millor. És un liderat conjunt per dos persones, Patrick Harvie i Magie Chapman

Hi ha añtres partits de caire estatal que a Escòcia són bastant marginals com UKIP o Socialist Party que no és tan estatal, però a Escòcia ha tingut més importància.

Els sondeigs entre aquests ronden:

SNP de groc, arribaria als 55%, i fins i tot alguns sondeigs donen 60 punts. LAB i CON ronden pels 20 punts. Els Greens van pujant i baixant als sondeigs, i UKIP està bastant a sota. Els LibDems, estan casi per sota dels Greens i fins i tot d'UKIP.


Gràfic agafat de Wikipèdia


Al seu moment, ja faré una predicció del que pot passar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada