dimarts, 26 de juny del 2018

Valorem el que tenim?

He hagut de deixar de fer tot el que estava fent perquè mentre estava escrivint un altre projecte en un bar, he vist com un parell de persones han marxat i han deixat mitja empolla d'aigua (de plàstic, petita, es podia agafar per emportar tranquil·lament) i una ampolla de refresc quasi ple fins a dalt (També, a unes males, amb tanta quantitat, t'ho podies emportar).

Bé, la qüestió és que si valorem que podem comprar una ampolla de Nestea o una d'aigua. No culpo aquestes dues persones, potser la societat és així però em fa mal. Jo mateix, agafo un refresc quan vaig a prendre alguna cosa en dies especials o moments que sé que ho podré gaudir. I ja no és un fet de "tacanyo" com dirien alguns, és un fet que molta gent, per poder tenir d'un petit refrigeri en un cafè ha de treballar, buscar el temps i no llençar els diners.

Així que hauríem de pensar una mica. Pensar el privilegiats que som perquè vivim en un país que ens dóna l'oportunitat d'anar a prendre un cafè, d'anar a prendre alguna cosa, d'anar a fer una volta... Hi ha llocs del món que depèn de quines hores no pots sortir perquè et roben o et maten. Hi ha territoris que no hi ha una feina que doni suficient per fer segons quines coses. Hi ha països que és molt difícil passar una bona estona. I això no va de nacionalismes, ni de banderes, simplement és la desastrosa gestió de la globalització i l'augment de les desigualtats. I la veritat, per viure al primer món, crec que tots hauríem d'aprendre d'aquelles persones que vénen de ciutats que no tenien ni aigua. I potser així aprendrem a valorar les coses que tenim davant dels nostres ulls.


En fi, me indignat i només volia desfugar-me una mica, pensant que properament pel bloc, podria investigar per parlar de les realitats socials d'altres llocs on no tenen tants privilegis. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada