divendres, 29 de juny del 2018

"El camí de les pintades"

Companys i companyes avui escric un article de Tarragona per segon cop ja que abans s'em ha borrat tot. Potser és una senyal que moltes vegades em paso de crític però bé, el Blogger no hem pararà. 
Avui parlaré sobre una nova ruta turística a la Ciutat. "La ruta de les Pintades". Aquesta, té 17 parades. 17 parades on totes tenen un símbol. A Tarragona no ens cal el camí de Santiago ja que tenim el nostre propi. 
NÚM 1: 
"La pintada a la Porteta del Gas"

Un fet típic de Tarragona. Una pintada a cada porteta de Gas (o del que sigui) que ens trobem. A més sempre sembla que estigui totalment deixat i ningú ho arregla És totalment recomanable ja que de pas ho podem relacionar amb com de deixada està la ciutat de Tarragona a causa del govern Municipal. 




NÚM 2:
"La porta"

Sí, el que té aquest local és deu pujar per tot arreu. Aquest mosaic tan espectacular que podem trobar a la Plaça Sedassos és símbol de tantes i tantes coses que estan completament desmontades i que l'Ajuntament deixa allí, tal qual. I gràcies això podem disfrutar un Mosaic casi bíblic. 


NÚM 3:
"La segona porta"

No hay dos sin tres. En aquest cas, dos sin uno. Aquesta porta és un punt molt important de la nostra ruta. Aquest fons blanc amb tot de desastres a sobre, o d'idees bones que al final acaben fent brut sembla la carta blanca que li va donar l'alcalde al PP amb el pacte de govern, on per exemple porten la transparència, els jubilitats o l'esport. 


NÚM 4: 
"La fletxa"

Aquesta és la típica fletxa. Podem pensar que senyala al futur. De fet és el que fan gran quantitat de polítics. Ens parlen del futur, ens diuen que hi ha algo més enllà. Però al final, darrere les seves paraules no hi ha res, i les persones ens quedem moltes vegades amb un futur molt complicat. 


NÚM 5: 
"Què?"

Aquesta pot dir-se també, "La que no s'entén". Ningú sap que fa allí. Ningú sap que vol dir. Però bé, allí està. Això sembla clarament la Plataforma del Miracle. Ara mateix, ningú entén res. Però allí sigue. 


NÚM 6:
"Pintada de la foscor"

Foscor sí, però va sortint cap a l'exterior. Aquesta parada és obligatòria per qui ho vulgui relacionar amb els desastres que estan amagats però no paren de sortir. Amb els desastres que no ensenyen però que ho són de tal magnitut que al final es veuen. 



NÚM 7:
"Pintada en venda"

Tenim temps per veure una que està en venda. Una que companys i companyes podeu comprar. De fet com sembla que ho està la ciutat. Barcelona World amb els Casinos o el Mercadona sota el Mercat pagant el que restava. Sembla que estiguem venuts oi?


NÚM 8:
"Separats però iguals"

Dos pintades, iguals, amb el mateix objectiu, i embrutant igual. Però estan separades. No volen anar juntes i potser, qui sap, per banderes. I res fa que s'uneixint. Ningú ajuda a que hi hagi diàleg. Bé, sembla l'Ajuntament de Tarragona sense deixar cap espai per a què és fes una manifestació a favor d'un Referèndum. 


NÚM 9:
"La marginada"

Així acabarem si no parem de quedar en ridícul. Així acabarem si no fem un pas endavant i no construim una ciutat de tots. Sols. Després d'aquests dies amb els Jocs Mediterranis molts es pensaran que a Tarragona no està preparada. Aquesta pintada té molt a veure amb la mala Gestió de ¡ls Jocs Mediterranis i el malament que hem quedat. I és molt indicatiu d'on podem acabar. 


NÚM 10: 
"Llaç groc"

Que quedi clar que estic totalment en contra de que els polítics independentistes estiguin a la presó. El que també crec és que el moviment independentista té molt més potencial que això. Que aquesta pintada i que de fet, si la fas, embrutes. ANC i la resta d'organitzacions fan actuacions espectaculars, i no sé si calia. Sembla l'Ajuntament de Tarragona. Amb el potencial que tenim, creieu que és normal que estiguem tan malament?


NÚM 11:
"Sota la fauna"

Aquesta pintada només la veus si estas en perspectiva. Si ho mires d'una forma que es vegi. A Tarragona, com ja m'he anat repetint hi ha moltes errades. Coses mal fetes. Però que s'amaguen i moltes vegades has de remenar una mica per veure-ho. Aquí, des de dalt veus una planteta. Si et gires veus el desastre. 


NÚM 12:
"Façana"

Maca pintada, bon estil i bon moral. Sembla una obra d'art. Però bé, no deixa de ser una pintada. Una pintada que algú haurà de netejar. Bé una pintada que per algú serà una putada. Doncs bé, aquesta titulada "Façana" va en honor al nostre alcalde. Ja que molt diu i poc fa.  



NÚM 13:
"Menú"

Això és el Menú de una Fleca. Cada vegada que les persones que treballen en aquesta empresa van a penjar el que hi ha es troben amb pintades. Una obra que també deu fer que hi hagi gent cagant-se en tot. Però amics... Té un significat. Un Hotel, anomenat Imperial Tarraco feia Menús cars. Van decidir tancar-lo. Ara allí està, abandonat, i sembla que l'Ajuntament no es mogui per fer alguna cosa allí. 


NÚM 14:
"Passarel·la"

El fons del color similar a la nova obra de prestigi de la ciutat fa que aquesta obra vagi dedicada al "Monument". Com podeu veure, aquesta pintada té molt a veure amb alló que ens han fet. Va haver unes persones que van pensar: "Anem a fer algo". Uns van fer una passarel·la, els altres van fer una pintada.


NÚM 15: 
"L'amplada de tenir mucha cara"

Moltes vegades hem escoltat allò de tenir "mucha cara" o lo altre de tenir la cara molt dura. Bé, la textura d'aquestes lletres van derigides a tots aquells polítics que tenen molta cara i també tenen la cara molt dura. Va per tots. I la emoció em fa plorar... 


NÚM 16:
"Café amb Pintada"

Com a tot recorregut hi ha un café. Un café on pots prendre algo i veure una pintada del camí. Si et mires el paissatge t'ho passaràs bé mentre gaudeixes d'un bon café amb llet. És una idea intel·ligent com el nostre pàrquing de Jaume I. El problema és que aquesta pintada fa lleig i es fa absurda. Igual que el pàrquing

NÚM 17:
"17 o 18?"

Obra d'art dins d'un portal. Ens recalca, deixaré en 17 la ruta? Doncs no, faré com als Jocs Mediterranis i en posaré 18. 


NÚM 18:
"La meva pintada"

La meva pintada no és a un mur, ni a una finestra, ni a una tenda sinò és a un full. I a la pintada hi ha el que crec que a de ser el nostre futur com a tarragonins i tarragonines. A la meva pintada veiem que hem de deixar enradera els desastres seguits de la ciutat i que els hem de deixar ben al fons  una paparera subterrània on no puguin sortir mai més. Crec que hem de contemplar els anys que venen preparant les ganes i la motivació que necesitarem per canviar Tarragona. Companys i companyes, hem de dir prou a tots els desastres que hem vist en aquest article i començar a bastir el que serà una ciutat justa, igualitària i amb justícia social. 


Aquí està la nostra ruta. Al Trip Advisor sortirà i tots podreu opinar i disfrutar d'unes imatges que són completament entranyables. Per cert, falta la ruta que s'ha de seguir per veure-les totes:

Sortim des del Carrer la Nau, passant perl Carrer Major i anant via Plaça Sedassos cap a la Plaça de la Font passant pel Carrer de la Palma. Creuem Rambla Vella direcció Compte de Rius i allí girem pel Carrer August que ens porta fins Sant Francesc. Aquest ens duu a la Rambla Nova. Baixem per Canyelles i ens dirigim al Carrer G. Gonzàlez. Allí, passem per Colom fins arribar al Carrer Reding, final del nostre trajectes. 

Així que Tarragona ja té una nova Ruta. Una ruta feta per la gent, que a la vegada fa brut, fa que la gent hagi de rentar i moltes vegades fa que hi hagi molts "me caguen". 
Però bé, són curiositats de la nostra pròpia ciutat. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada