dilluns, 20 de juny del 2016

La democràcia més gran del món

Si, després d'uns quants dies de feina pesada, de campanya espanyola, toca fer un parentesis per iniciar l'estiu. Per començar-lo, estaria bé parlar de la democràcia, literalment, més gran del món.

Pot demostrar-se la seva espectacularitat pels més de 8000 candidats que és presenten, fins i tot que tenir un 2.7% dels vots sigui tenir-ne 11.000.000(Més que tota Catalunya). Ja directament anem a "lo" grande, que el partit guanyador tingui 171.000.000 vots.
Cert, he parlat amb gent d'allí i com es diu sempre, la corrupció sempre amaga bastant la preciositat d'aquest procés democràtic (o no) en aquest país.

Només cal mirar dades, i veus que compost és el sistema electoral, i a diferència d'altres llocs, mai podries saber tots els partits, ja que al parlament "sol" hi ha uns 35 partits, -Una votació d'ivestidura a lo espanyola, amb els liders dels partits dient la seva, deu ser llarguet- que està clar que no diré tots.

Si mirem partits importants tenim una forta força conservadora Bharatya Jana Party, amb majoria ansoluta al hemicicli. El segon partit i opositor es un de socialdemòcrata, amb el Congrés Nacional d'India. Després tenim d'altres com el Partit Comunista d'India(Un entre molts dels partits comunistes, com de costum, separats), partits regionalistes i nacionalistes o alguns de caire religiós.

Diputats
Eleccions en vots. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada