diumenge, 26 d’agost del 2018

L'entrevista a la veïna: Maribel Domènech

Avui faig l'entrevista a Maribel Domènech. Viu a la zona del Centre i és resident de la ciutat des de fa molt de temps. Va viure a diferents ciutats de l'estat i té experiència amb les diferents Metropolis. 

1. Com veus a Tarragona?

Una ciutat una mica tancada i amb algunes coses apàtica. Els tarragonins s'haurien d'involucrar més amb temes de la ciutat, no deixar que ho facin "els altres".

2. Quines millores creus que hauria d'haver-hi a la Ciutat?


Cuidar més els carrers, principalment en els contenidors de les brosses. Veig una ciutat bruta.
I un altre tema molt important són les barreres arquitectòniques. Hauria d'haver-hi més accessos a persones amb discapacitat que van amb cadira de rodes. Exigir al comerç que no hi hagi cap sense poder entrar, hi ha llocs que ho poden fer ni que sigui amb una rampa que es pot posar de dia i treure-la quan es tanca. És voler fer les coses.


3. Què t'agrada de Tarragona?


M'agrada el mar i la seva història. Una ciutat tranquil·la i també perquè està a prop d'una gran ciutat com es Barcelona.

4. Si demà de sobte fossis alcalde, què és el primer que faries?


Sobretot dialogar amb els ciutadans, escoltar les seves queixes i intentar arreglar totes les coses que ens manca a la ciutat.

5. Com t'imagines Tarragona l'any 2025?


Imagino una ciutat moderna i més oberta al món que ara. Voldria que la gent parlés més de Tarragona que de Salou., ja que quan estàs a l'estranger i dius que vius a Tarragona no saben on es i dius "Salou" i tothom ho coneix
Tristament penso en el petit comerç. Imagino un 2025 amb massa franquícies i Centres Comercials, com a totes les ciutats, la qual cosa fa que no tingui encant anar de compres a les botigues de barri.

6. Quina és la primera impressió quan vas arribar? Ha millorat actualment?


Vaig conèixer Tarragona a les vacances de l'any 1957 i posteriorment a l'any 1960 . Aleshores em va semblar una ciutat molt maca amb unes platges immillorables. Era estiu!
Vaig tornar a l'any 1976 per qüestió de feina i potser quedar-m'hi a viure. Estavem en ple hivern i em va semblar una ciutat avorrida, sense ambient i poc comerç. Els tarragonins anaven a Reus a comprar i això em va semblar molt estrany. Després tot ha canviat, Tarragona s'ha tornat més oberta. Ha millorat, hi tant!
I un altra cosa, ara donem molta més importància al nostre patrimoni. Una riquesa que té Tarragona que hem de fomentar.

7. Quina és l'evolució que ha tingut la ciutat d'ençà que vas arribar?


A la meva manera de veure les coses han millorat, ja no és aquella ciutat petita que tothom es coneixia.
També la Universitat. Ara ja no han de sortir tant de Tarragona per estudiar.
També tenim més centres culturals per a la gent gran. No puc dir el mateix per la joventut.

8. Com creus que actuen les administracions públiques de la ciutat envers els i les pensionistes? Creus que 'podrien fer més?


Les administracions públiques actuen com a tot arreu, no massa bé.
Hi ha algun avantatge com el transport gratuït, només es paga 10€ a l'any, però és podria fer alguna cosa més.
Es pot dir que han millorat els espais de centres cívics per a la gent gran, on es pot gaudir de viatges i activitats diverses.


Gràcies Maribel per respondre les preguntes. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada