dijous, 15 de febrer del 2018

Quadres, política i Catalunya


Ahir vaig fer la creació dels quadres del canvi polític. Osigui, que pensen els partits uns dels altres. He fet dos, un de que pensaven als anys 2010-2011, i un altre que ens descriu que fan actualment. M'ha sortit algo així.

Aquest primer es dels anys 2010-2011

Aquest segon es el de l'actualitat.



Pel que fa el PSOE, fa un temps era l'oposició al PP. A més forta i amb opcions a guanyar-li. Va estar al poder fins 2011. Doncs bé, ara per ara els Socialistes no aixequen el vol i estan pitjor del que s'esperava. D'aquí el seu canvbi ideològic, que si compareu, el veureu. 

El PP únicament ha canviat amb el naixement de C's. Per la resta...

IU i ICV segueixen a la mateixa línia, tot i que ara estan capficades dins d'unes confluències amb un Podemos que al primer quadre no sortia. 

UPyD, l'alternativa liberal al 2010-11 ara és un partit extraparlamentari. Molt malament han fet les coses per acabar així i ser menjats per C's, tal com diuen al quadre. A la vegada, molts ja no saben si aixó existeix.

ERC era un partit ammb hores molt baixes a principis de dècada. Ara són forts, el problema és que pacten amb la dreta catalana. .

CIU, la dreta burgesa catalana s'ha dividit en dos. CDC i Unió. Els primers han tingut 733727825782784 noms diferents. El nom actual, PDeCat. Unió ja va desaparèixer com tal, recalant a Units per Avançar. En aquest quadre posem Unió Democràtica i remarco que ara ja no opina de cap partit però els altres si d'ells. Pel que fa CIU, molt destacable al quadre l'esment dels pactes continuos amb el PP.

C's només parlava de banderes. Únicament que abans no pactava amb el PP. Ara sí, de fet, són la seva marca blanca.

PSC, els Socialistes Catalans. Els he posat diferenciats del PSOE, perquè molts cops el partit catalanista tenía certes diferències amb el central, però ara, almenys desde fora, sembla que vagin molts regits.

CUP, els revolucionaris, anticapitalistes, antisistema, els de la sabata a Rato... Però l'empresari català no és tan dolent com l'espanyol i el posem al govern. La CUP s'ha posat al Sistema tan cómodament que fins volien entrar al govern. Ja no els reconec. 

Podem el que tenía que ser una Revolució i va acabar amb un ensurt. Ara una mica desgastats intentant treure el vot a C's i veient que mentre no poden, la dreta els supera i se'ls menja. 






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada